قصابی در حال کوبیدن ساطور بر استخوان گوسفند بود که تراشه ای از استخوان پرید گوشه چشمش. ساطور را گذاشت و ران گوشت را برداشت و به نزد طبیب رفت و ران گوشت را به او داد و خواست که چشمش را مداوا کند.
طبیب ران گوشت را دید طمع او را برداشت و فکر کرد حالا که یکی به او محتاج شده باید بیشتر از پهلوی او بخورد بنابراین مرهمی روی زخم گذاشت و استخوان را نکشید. زخم موقتا آرام شد. قصاب به خانه رفت. فردا مجددا درد شروع شد به ناچار ران گوشتی برداشت و نزد طبیب رفت. باز هم طبیب ران گوشت را گرفت و همان کار دیروز را کرد تا چندین روز به همین منوال گذشت تا یک روز که قصاب به مطب مراجعه کرد طبیب نبود اما شاگرد طبیب در دکان بود قصاب مدتی منتظر شد اما طبیب نیامد. بالاخره موضوع را با شاگرد بیان کرد. شاگرد طبیب بعد از معاینه کوتاهی متوجه استخوان شد و با دو ناخن خود استخوان را از لای زخم کشید و مرهم گذاشت و قصاب رفت. بعد از مدتی طبیب آمد از شاگرد پرسید، کسی مراجعه نکرد.
گفت چرا قصاب باشی آمد طبیب گفت تو چه کردی شاگرد هم موضوع کشیدن استخوان را گفت طبیب دو دستی بر سرش زد و گفت: ای نادان آن زخم برای من نان داشت تو چطور استخوان را دیدی نان را ندیدی!
گرچه لای زخم بودی استخوان
لیک ای جان در کنارش بود نان
قوانین کسب و کار، مقداری خشن است. مانند این که ورزشکار بسیار پارسا، در حین کشتی گرفتن، بگوید، زمین زده دیگری کار بدی است.
اشتباه میکند.
به نظرم، در بازار، بعضی کارها روا است که در زندگی عادی روا نیست.
این داستان هنرمندانه خواست تا باعث پاک کردن انسان از طمع شود، ولی من به شما میگویم صد در صد درست نیست. نمیگویم جامی اشتباه میکند، او کارش را در وادی ادبیات خوب بلد است، اما بازار قوانین خودش را دارد.
برای مثال، هیچ شغلی در دنیا نیست که انجام آن، رقابت با دیگری نباشد. شما بهترین پزشک دنیا هم ما باشی، جای پزشک دیگری را تنگ کرده ای. بنابراین، با بردن ارزش کار خود به جهت دریافت پول بیشتر و توانا شدن در توسعه خدمات بیشتر... یک ماجرای دیگر است.
اینکه در کسب رزق توصیه شده، توصیه به رایگان کار کردن نشده، شخص پیامبر خود یک تاجر بود و پول ش را تمام کمال میگرفت، میآورد و قسمتی را به دوستان ش میداد. کاسبی، در دنیای واقعی با داستان فرق میکند. خشن و البته خطرناک است و به راحتی میتواند انسان پایش بلغزد. که همین ادبیات و آموزشهای اخلاقی آن باید ما را در مسیر نگاه دارد.